OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Ordfører Ida Pinnerød møtte tirsdag media sammen med flere representanter fra både kommunen og entreprenøren Veinor for å fortelle om satsingen på bruk av utslippsfrie anleggsmaskiner i dette Bypakke Bodø-prosjektet i Sjøgata.

Med to elektriske gravemaskiner i full sving i Sjøgata tar Bypakke Bodø og Bodø kommune et viktig steg mot en grønnere framtid.

Den nye holdeplassen i Mørkvedveien

Den nye holdeplassen ved Bodin videregående skole er nå ferdigstilt. Holdeplassen blir tatt i bruk fra i morgen, onsdag. Tiltaket er en del av Bypakke Bodø. 

Her er det blitt endringer i kjøremønsteret - med nye forkjørsreguleringer og justert fartsone.

Nå er kjøremønsteret på Alstad endret, når deler av Alstadmyra og Fogdveien er blitt forkjørsveier. Tiltaket er en del av Bypakke Bodø.

Fra venstre står Robin Edvardsen, Prosjektleder i Veinor AS, og Morten Mikalsen, byggeleder i teknisk avdeling i Bodø kommune.

Mandag 21. november starter arbeidet i Sjøgata, fra Hålogalandsgata i vest til Professor Schyttes gate.

Her ferdigstilles arbeidet i Hunstadringen/Hunstadveien.

Nå er Hunstadringen og Hunstadveien åpnet for trafikk igjen – nå med nytt kjøremønster. 

Bypakke Bodø har nå etablert ny droppsone på parkeringsarealet til Mørkvedlia Idrettspark, for å gjøre det tryggere for alle som ferdes i området. 

Tre personer står i sjøgata med biltrafikk kjørende forbi

Arbeidene i Sjøgata startes nå opp innen  3 uker forutsatt at selve igangsettelsessøknaden er godkjent.

Gang og sykkelveg - undergang

I revidert nasjonalbudsjett la regjerningen opp til at Bodø og Ålesund til sammen skal få 30 millioner til grønn byutvikling.

Fylkesråd for transport og infrastruktur Monika Sande, avdelingsdirektør i Statens vegvesen Unni M. Gifstad og ordfører Ida Pinnerød ser fram til å jobbe videre med Bypakke Bodø fase 2. Utbedring av Sjøgata er en viktig del av prosjektet.

 

Regjeringen la i februar fram forslag om å utvide Bypakke Bodø med 1,1 milliarder kroner. I dag ble forslaget vedtatt i Stortinget.

Logoer for samarbeidende parter i Bypakke BodøLogo til Bodø kommuneLogo til statens VegvesenLogo Nordland fylkeskommune