OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Nye tilskuddsmidler til Bypakke Bodø

Bypakke Bodø får 15 millioner kroner i statlig tilskudd. Gjennom tildelingen kan bypakken gå i gang med flere tiltak som skal gjøre det mer attraktivt å velge å gå, sykle eller ta buss i Bodø. Nå har styringsgruppen prioritert hvilke tiltak midlene skal brukes på.

Dette er tiltakene

Midlene skal blant annet gå til å bygge ny bussholdeplass i Fogdveien, for reisende mot sentrum. Holdeplasser langs riksveg 80 skal oppgraderes og populære sykkelruter skal skiltes og merkes. I tillegg til å vise rutealternativer, skal skiltene gi informasjon om avstander til relevante punkter i Bodø.

– Det vil bidra til å synliggjøre de gode sykkelrutene vi har i byen – og de er det etter hvert mange av.

Det sier Ida Maria Pinnerød, ordfører og leder av styringsgruppen i Bypakke Bodø.

Bypakken skal også fortsette arbeidet med å tilrettelegge for myke trafikanter ved Mørkvedlia idrettspark. I samarbeid med Nordlandssykehuset skal det også gjøres tiltak for å bedre tilgjengeligheten til sykehuset fra bussholdeplassen i Kongens gate. Et ledd i dette er å oppgradere fortauet i Prinsens gate ved sykehuset.

I tillegg skal snarveien mellom Greisdalslia og Greisdalsveien få et merkbart løft, og det skal settes opp benker langs populære fotgjengerruter. Benkene har til hensikt å bidra til at flere kan gå lengre, ved å gi tilgang til hvilemuligheter langs ruten.

– Flere av tiltakene er av en art som gjør det mulig å sette raskt i gang med arbeidet, påpeker Monika Sande, fylkesråd for transport og infrastruktur.

15 millioner til Bypakke Bodø

Tre glade damer fra bypakkens styringsgruppe i Sjøgata i Bodø.  - Klikk for stort bildeFra venstre: Fylkesråd for transport og infrastruktur Monika Sande, avdelingsdirektør i Statens vegvesen Unni M. Gifstad og ordfører og leder for styringsgruppen i Bypakke Bodø Ida Maria Pinnerød. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Ine Hilling/Statens vegvesen

Før helga ble det klart at Bodø får 15 millioner kroner i tilskuddsmidler fra Samferdselsdepartementet. En forutsetning for tildelingen er å ha en etablert bypakke og forplikte seg til å følge opp nullvekstmålet for persontransport med bil.

– Tildelingen på 15 millioner kroner er en fantastisk nyhet som vil komme hele bysamfunnet til gode, sier Pinnerød.

Tilskuddsmidler for 2022

Dette er andre året på rad at Bodø har blitt tildelt statlige tilskuddsmidler. Tilskuddet fra 2022, som også var på 15 millioner, har allerede gitt synlige resultater i byen.

I oktober annonserte bypakken at den nye drop-sonen ved turnhallen i Mørkvedlia idrettspark var klar til bruk. I tillegg ble det laget en adskilt utkjøring fra turnhallen til Mørkvedveien.

Bussholdeplassen i Mørkvedveien, som stod klar i desember, er også et resultat av fjorårets tilskuddsmidler.

– I tillegg er flere andre prosjekter under planlegging eller arbeid. Vi er veldig fornøyde med at vi også i år blir tildelt midler som bidrar til sikrere ferdsel i Bodø – for alle trafikanter, sier Sande.

Logoer for samarbeidende parter i Bypakke BodøLogo til Bodø kommuneLogo til statens VegvesenLogo Nordland fylkeskommune