OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Nå er arbeidet med busslommene på Mørkved i gang

Fredag 14. juni startet arbeidet på busslommen i østgående retning på Mørkved. Midlertidig busstopp flyttes til kontrollommen 100m før dagens stopp.

Bildet viser et oversiktsbilde av dagens busstopp på Mørkved, før anleggsarbeidet har kommet i gang - Klikk for stort bildeBusslommen i østgående retning på Mørkved er nå stengt, og midlertidig busslomme blir på kontrollstasjonen 100 m nærmere lyskrysset. Sigurd Hauge / Statens vegvesen

Dagens gang- og sykkelsti går på fremsiden av dagens busstopp, slik at påstigende passasjerer må krysse den for å komme seg på bussen.

Bedrer trafikkflyten

Arbeidet som nå er i gang, skal legge bedre til rette for de som reiser kollektivt med buss. Busskuret skal flyttes nærmere veien, og gang- og sykkelstien legges bak busskuret. Det blir også satt opp sykkelstativ ved busstoppet, slik at det er mulig å låse sykkelen dersom man ønsker å benytte den. I tillegg skal det gjøres noen mindre utbedringer på kantsteiner. Når arbeidet på østgående busstopp er fullført, skal det gjøres noen mindre utbedringer på vestgående busstopp i retning mot byen. Her er det snakk om noen mindre utbedringer på kantsteiner, og etablering av sykkelstativ også her.

Nytt midlertidig busstopp

Veien til dagens busstopp er nå stengt, og det er satt opp tydelig skilting for alternativ rute forbi anleggsområdet. Nytt midlertidig busstopp flyttes til kontrollommen som er 100 meter nærmere lyskrysset, rett ved siden av Jysk og Jula.

Ferdigstilles i løpet av sommeren

Arbeidet vil pågå i flere uker fremover, og det skal være ferdigstilt i løpet av sommeren. Frem til da er det det midlertidige busstoppet på kontrollommen som gjelder for alle bussreisende på tur ut av byen.

Kjør varsomt og vis hensyn

Statens vegvesen ber alle trafikanter respektere skiltingen om nedsatt hastighet og vise hensyn til de som jobber langs vegen.

Logoer for samarbeidende parter i Bypakke BodøLogo til Bodø kommuneLogo til statens VegvesenLogo Nordland fylkeskommune