OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Nå blir det anleggsarbeid på Rønvikleira

Tirsdag 14. november går Mesta i gang med utbedring av gang- og sykkelveien ved rundkjøringen til Bodø Havn og fergekai på Rønvikleira. 

Arbeidet er en del av Bypakke Bodøs satsing på tiltak rettet mot gående og syklende, og jobben utføres på vegne av Statens vegvesen.

Bakgrunn

Dagens gang- og sykkelvei i Jernbaneveien ved rundkjøringen mot Bodø Havn og fergekai er ikke godt nok tilrettelagt for sykling og vinterdrift. Den har skarpe svinger, kantsteinlinjer og buede rabatter. Derfor iverksettes det nå tiltak for å utbedre denne delen, slik at gang- og sykkelveien blir bedre tilrettelagt for syklister og vinterdrift. 

Bildet viser gang- og sykkelstien som går forbi rundkjøringen til Bodø havn og fergekai.  - Klikk for stort bildeDagens gang- og sykkelsti forbi rundkjøringen til Bodø Havn og fergekai er ikke godt nok tilrettelagt for syklister og vinterdrift. Nå skal den utbedres. Ole Wiggo Hanssen Nerva / Statens vegvesen

Starter med nattarbeid

Arbeidet starter på kvelden 14. november, og fortsetter natt til onsdag og eventuelt natt til torsdag ved behov. I forbindelse med nattarbeidet vil halve rundkjøringen stenges, slik at entreprenøren kommer godt i gang med arbeidet og får etablert nødvendig tungsikring mot arbeidsområdet. Trafikkdirigenter vil lede biler og myke trafikanter forbi arbeidsområdet.

Etter at nattarbeidet er unnagjort, blir det anleggsarbeid på dagtid fra klokken 07.00-17.00 i ca. to uker fremover. Biltrafikk vil kunne gå tilnærmet som normalt forbi arbeidsområdet, mens myke trafikanter må ledes av ledsager forbi arbeidsområdet.  

Følg skilting og vis hensyn

Det blir satt opp midlertidige skilt som viser at det gjennomføres anleggsarbeid på strekningen, uten at fartsgrensen blir endret. Trafikantene oppfordres til å vise hensyn til de som arbeider langs veien.

Kontakt

Ved spørsmål og andre henvendelser, kontakt:

Prosjektleder, Statens vegvesen
Arild Hegreberg
Telefon: +4791816478
Epost: arild.hegreberg@vegvesen.no
 

Logoer for samarbeidende parter i Bypakke BodøLogo til Bodø kommuneLogo til statens VegvesenLogo Nordland fylkeskommune