OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Hålogalandsgata

Oversiktsbilde av Hålogalandsgata sett ovenfra i retning Aspmyra fra fylkeshuset. Bakken er snødekt, biler kjører i gata folk går på fortauet.  - Klikk for stort bildeHålogalandsgata sett fra fylkeshuset mot Aspmyra. Per-Inge Johnsen/Bodø kommune

Hålogalandsgata skal oppgraderes, med mål om å legge bedre til rette for gående, syklende og kollektivtrafikk i sentrale deler av byen.

Gata er i dag svært nedslitt og møter ikke dagens standardkrav. Det gjør behovet for oppgradering stort. Gjennom prosjektet skal bypakken legge til rette for og merke snarveier, gjøre gata bedre egnet for kjøring av elektriske busser og lage holdeplasser for leddbusser. 

Mål med prosjektet

Ett av målene med prosjektet er å få flere til å velge å gå og sykle. Det er også et mål at flere skal velge Hålogalandsgata som sykkeltrasé, fremfor å sykle i nærliggende gater som er dårligere tilrettelagt for syklister og med det har høyere ulykkesrisiko. 

Oppstart

Antatt oppstart av prosjektet er i 2030.  

 

Har du spørsmål?

Karoline Abildsnes er kommunikasjonsrådgiver for Bypakke Bodø i Bodø kommune. 

 Ta kontakt

Logoer for samarbeidende parter i Bypakke BodøLogo til Bodø kommuneLogo til statens VegvesenLogo Nordland fylkeskommune